středa 25. května 2016

Řeč těla

O temperamentu a náladě koně vypovídá zejména řeč jeho těla.Je to způsob jakým se pohybují nebo stojí.Koně takto navzájem komunikují a lidé mají možnost naučit se tyto signály číst.




Jestli že je kůň rozčílený,stáhne uši a mrská ohonem.Pokud má také strach svěsí ohon mezi nohy











Když koně něco zaujme,zvedne ohon, nastraží uši směrem k objektu svého zájmu a vyklene krk.Někdy také pohazuje hlavou a frká.















Klidný a uvolněný kůň má jasné,mírné oči a nemá napjaté svaly.Otáčí uši za různými zvuky a občas si udělá pohodlí přenesením váhy na jednu zadní nohu









pátek 20. května 2016

Chování koní

Koně jsou odjakživa plachá zvířata.Jsou stále ve střehu.Jejich ochranou je rychlost,proto před nebezpečím zpravidla utíkají.
V přírodě žijí koně ve stádech.Osamocený kůň se cítí zranitelný,a to i tehdy je-li chován v ohradě či ve stáji.Ve stádě panují jasná pravidla chování.Stádo má svého vůdce a hierarchii jednotlivých členů stáda,což znamenáže každý kůň má ve stádě svou pozici a je podřízen či nadřízen ostatním.
V případě že jedete na koni berete na sebe úlohu vůdce stáda a díky tomu se vám kůň podřídí.

Kdo nebo co to koně vlastně jsou?

Koně jsou složitá citlivá zvířata s úžasnou schopností vytvářet si vztahy k lidem.Mají ruzná zbarvení ,výšku,postavu ale i povahu.A já se vám tento svět budu snažit co nejvíce přiblížit.